Legy_jo_mindhalalig_Debrecen
Fotó: Derencsényi István/denagy.hu

1991. április 19-én a debreceni Csokonai Színházban, a teátrum százhuszonöt éves fennállásának alkalmából mutatták be először a Légy jó mindhalálig musical-változatát. A produkció Debrecenből indult sikerkörútra, majd számos belföldi és külföldi bemutató után idén visszatér születési helyére, Debrecenbe. A darab zenéjét Kocsák Tibor, a librettót Miklós Tibor írta, az előadást Bálint Albin rendezte, a koreográfus: Jóna Szabolcs.

A színpadi kép különleges látványvilágot kínál majd: a Kodály Filharmonikusok a színpad közepén lesznek, a szereplők emeletes, eltolt színpadon játszanak, miközben ott lesz a színen a Lautitia gyermekkar is. A debreceni Ady Endre Gimnázium drámatagozatos tanulói és tehetséges fiatal táncművészek közreműködésével több, mint száz fős szereplőgárda kelti életre Nyilas Misi történetét.

Legy_jo...2013
Jelenet a Debrecen Csokonai Színház 2013-as előadásából,
Valkay tanár úr szerepében Dánielfy Zsolt
Fotó forrása: dehir.hu

A produkció érdekessége, hogy az ősbemutatón és most is Dánielfy Zsolt játssza a tudomány világába menekülő, jóságos Valkay tanár urat, ő énekli a musical egyik leghíresebb, az Élet szép, az élet minden? című dalát. A két előadáson Nyilas Misi szerepét Németh Krisztián Róbert, illetve Szoboszlai Balázs alakítja.