pluss_nap
Az esemény plakátja
Fotó: tiszatajonline

A Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár Gyermekkönyvtárában 11:30-tól Jeney Zoltánnal, a Rév Fülöp szerzőjével Szekeres Niki és a gyerekek beszélgetnek, míg ugyanekkor az Északvárosi Fiókkönyvtárban Sopotnik Zoltánt, a Fahéjas Kert szerzőjét Varga Betti és a 3. osztályos gyerekek kérdezgetik.

Az SZTE BTK Magyar Irodalom Tanszék Sík Sándor termében 8:30-tól lesz az Ifjúsági irodalom és társadalmi igazságosság című beszélgetés, ahol az inkluzív és emancipatorikus ifjúsági irodalomról beszélget Jakab Villő Hanga és Szilágyi Zsófia.

Az Auditorium Maximumban zajlik majd a Tiszatáj Online Plüss Műhely rovatának nyílt gyerek- és ifjúsági irodalmi workshopja, ahol a szakértők a pedagógusok, a hallgatók, a könyvtárosok és a szülők számára tartanak interaktív foglalkozásokat a kortárs gyerekirodalom izgalmas, gyakorlati kérdéseiről.

A program Hansági Ágnes bevezetőjével indul 14 órakor, majd Jeney Zoltánnal és Sopotnik Zoltánnal Kollár Árpád beszélget a Rév Fülöp és a Fahéjas Kert című könyvekről. Ezt követően Szekeres Niki előadása következik Minek nevezzelek? ? Az ifjúsági regénytől a kamaszregényen át a YA könyvig címmel.

16 órakor Mészáros Márton tart előadást Hangkép ? A gyerekvers médiumai címmel, majd a programot Varga Betti Mikor, hová, hogyan? ? A kortárs gyerek- és ifjúsági irodalom az iskolában című előadása zárja.

A Nyugi Kertben 18 órakor Plüss Kritikaműhely workshop és kötetlen beszélgetés lesz a jövendő kritikusoknak a Plüss Műhely szerkesztőivel.

Résztletes program itt.