Laska sushi, grízes rétes és hasznosi töltött káposzta Pásztón. A Mátraalja Fesztivál nemcsak a zenei programját erősíti, hanem a gasztronómiai felhozatalra is odafigyel, hogy a látogatók egyedi fesztiválélményt kapjanak. ?Amikor 30 éve idekerültem menyecskének, leesett az állam a helyi töltött káposzta láttán, amely mind méretre, mind kinézetre teljesen eltér az átlagtól. De a rétes is más. Csak erre a térségre jellemző, hogy grízt tesznek bele és azt kombinálják cseresznyével, meggyel, stb.? ? mesélte Sándor Zsuzsa a fesztivál gasztronómiai vezetője, aki a jellegzetes palóc laskát is különlegessé varázsolja a rendezvényre: gyros-szal, csilisbabbal ízesíti, sőt sushi-t is készít belőle.
Az ételkínálat csak egyik eleme a kétnapos könnyűzenei fesztiválnak, ahol a sport- és gyerekprogramok mellett palóc szépségversenyt is rendeznek a Mátraaljában található pásztói strandon augusztus 8-9-én.
További információ:
www.matraaljafesztival.hu
https://www.facebook.com/Matraalja.Fesztival