„Mint derült égből a villámcsapás, úgy ért Bagota Béla szereppel kapcsolatos telefonja októberben. A karakter leírása már akkor nagyon megfogott, teljesen a magaménak éreztem, és erről Béla is megbizonyosodott a castingon” – mondta el Krisztik Csaba a Kultúra.hu kérdésére. Majd hozzáfűzte: nagyon izgalmasnak tartja a felkészülés folyamatát, a szerepről és a filmről azonban nem árulhat el sokat, hiszen egy thrillerről van szó, amely tele lesz feszültséggel és izgalmas fordulatokkal, melyek jobb, ha meglepetések maradnak. „Sok mindent nem mondhatok el, egy rendőrt alakítok, akinek a tragikus múltja kihat a jelenére. Ennek alapján hozza meg a döntéseit és ez befolyásolja a történet alakulását is” – mesélte a színész, aki nemcsak lelkileg, de fizikailag is készül a szerepre. „Fizikailag is felkészülök a szerepre, hogy hitelesen meg tudjak formálni egy rendőrt, aki képes leteperni egy másik embert. Nem csak imitálni szeretném ezeket az akciódús jelenteket: azt szeretném, ha a nézők el is hinnék, amit látnak” – mondta. Krisztik Csaba komolyan veszi a felkészülést, egy kaszkadőrszakértővel együtt készül a szerepre.

unnamed2
Krisztik Csaba
Fotó: Kultúra.hu/Csákvári Zsigmond

Krisztik Csaba eddig leginkább színházi szerepekben tűnt fel, főként a Forte Társulat produkcióiban és a székesfehérvári Vörösmarty Színházban láthatták. Ez az első filmes főszerepe, melynek kapcsán elmondta: izgul ugyan, de a „következő pillanatra koncentrálok és nem az egészet akarom egybefogni”.

VALAN egy erdélyi bányavárosban játszódó lélektani krimi, amelyben a harmincas éveiben járó főszereplő a múlt démonaival küzdve huszonkét évvel ezelőtt nyomtalanul eltűnt húga ügyében nyomoz. A film erdélyi – Balánbánya, Sepsiszentgyörgy, Brassó –, valamint budapesti helyszíneken forog majd. A női főszereplő kiválasztása még folyamatban van. Az alkotást Garas Dániel fényképezi, zenéjét Márkos Albert komponálja, producere Kántor László lesz és a Mátrix Film gyártásában készül. A film gyártását a Magyar Nemzeti Filmalap 292 millió forinttal támogatja.

Fischer Viktória