Isztambul emblematikus épületei, azoknak részletei ismerhetők fel a képeken, de nem szokványos módon, több fotó egymásra montírozásával különleges hatást ér el a művésznő, festményszerűvé válnak az alkotások.

A képek nem útikalauz számára készültek, hanem a művészi kifejezés eszközévé válnak. Işil Arisoy Kaya saját spirituális útkeresését igyekszik a képek segítségével megragadni. A földi lét realitását jelképezik az épületek és azok különleges részletei, a fotók egymásra montírozásával, a fények játékával egy másik dimenzió is felsejlik: az égi, a spirituális világ. A kettőt – jelképesen – fátyolszerű függöny választja el egymástól, ezt a homályos, de megragadható világot csodálhatjuk meg a tárlaton.

torok_foto_1

A kiállítás érdekes lehet annak is, aki csupán Isztambul rejtett kincseire, épületeinek gyönyörű részleteire kíváncsi, és természetesen annak is, aki kimondottan a művészi értékekre érzékeny.

A Budapesti FotóFesztivál két hónapja alatt több mint 50 kiállítás nyílik. A sztárkiállítások mellett izgalmas kamaratárlatokon ismerkedhet meg a néző a kortárs fotóművészet legújabb trendjeivel, eddig ismeretlen útkereséseivel.

torok_foto_2

Fotók forrása: sanatgezgini.com