A legjobbnak ítélt filmes alkotásokat november 27. és 30. között láthatjuk a budapesti Premier Kultcaféban.

Az idei mustrára húsz országból neveztek filmesek. Összesen 440 filmes és 160 fotós nevezés érkezett. A legfiatalabb nevező 14 éves, a legidősebb betöltötte a 77-et.

A nemzetközi filmes seregszemle és fotópályázat idei témája az ember életét vezérlő motívumokra, a céltudatosságra, az élethivatásra utaló „Hívás" volt. A szervezők legfeljebb 30 perc hosszú kisjátékfilmeket, kísérleti filmeket, animációs- és dokumentumfilmeket vártak, de legfeljebb 60 perc hosszúságú televíziós dokumentumfilmekkel is lehetett pályázni.

Különdíjban részesül a legjobb elsőfilmes rendezés, valamint a legjobb filmegyetemi hallgató által készített alkotás is, emellett a diák- és az ökumenikus zsűri is győztest hirdet a fesztiválon.

A 160 beérkezett fotó-, illetve képsorozat javát magyar fotósok készítették. A legjobb fotókat november 30. és január 31. között állítják ki a budapesti Párbeszéd Házában.

A szervezők videós sorozatot is indítanak, amelyen a filmes és a fotós zsűri tagjain kívül a magyarországi fotó- és filmművészet jeles alkotóit kérik fel arra, hogy meséljenek az idei mottóhoz kapcsolódó élményükről. A videókat a filmszemle YouTube-csatornáján, Facebook-, valamint Instagram-oldalán teszik közzé.

Nyitókép: jelenet Karl Markovics, filmes zsűrijének elnöke Superwelt (Szupervilág) című alkotásából.