Al Di Meola március 14-i koncertjére viharos gyorsasággal keltek el a jegyek, ezért a Müpa felkérte a gitárfenomént, hogy örvendeztesse meg még egy esttel a hazai közönséget. A művész örömmel vállalta a második fellépést is, március 16-án ismét színpadra áll a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben.

Al Di Meola gitárművész
Al Di Meola gitárművész

Al Di Meola minden idők egyik legsikeresebb gitárosa, s bár számos elismerésben részesült, a legnagyobb örömöt mégsem a díjak, arany- és platinalemezek sora jelenti, hanem az, ha igazán érezheti a közönség szeretetét. A gitárvirtuóz ezúttal akusztikus triójával tér vissza a Müpába, így a 16-i este nem az első koncertprogram ismétlése: intimebb, meghittebb hangzásra számíthat, aki jegyet vált rá. Az intézmény kezdeményezésére az első koncerten fellépő Mike Gotthard, azaz Gotthárd Mihály ez alkalommal is a gitárművész hazai kísérője lesz.

Al Di Meola mellett az olasz Peo Alfonsi is zenél majd. Al Di Meola World Sinfoniájához 2005-ben csatlakozott, és napjainkig rendszeresen lépnek fel együtt. Az este harmadik kulcsszereplője a madridi születésű Sergio Martínez, aki mások mellett Paco de Lucía ütőhangszeresétől, Rubem Dantastól sajátította el mesterségét. Szerteágazó érdeklődésének köszönhetően nem csupán a flamenco és a jazz mestere, de az afrolatin hagyományoknak és a hindu ütőhangszeres játéknak is avatott ismerője.

Az esemény ide kattintva érhető el.