fbpx

Repüléstörténeti ereklyéket kapott a Közlekedési Múzeum

Egy használatból kivont tűzoltóautót, a ferihegyi repülőtér első telefonközpontját és más repüléstörténeti relikviákat adományozott a múzeumnak a Budapest Airport Zrt.

Az együttműködésnek köszönhetően a polgári repülés történetének ereklyéi a jövőben a múzeum gyűjteményét gazdagítják majd. Többek között Ferihegy első telefonközpontja, egy hetvenes évekbeli tűzbelépő ruha és régi, „lapozós” járatinformációs táblák kerülnek hamarosan a közlekedési közgyűjtemény tulajdonába és szakmai felügyelete alá.

A Budapest Airport ezek mellett különböző mérőeszközöket, az irányítótorony valamikori rádiós műszereit, valamint egy használatból kivont tűzoltóautót és egyéb érdekes ritkaságokat adományozott a múzeum részére.

A mostani támogatás előzményeként a repülőtér tavaly egy közúti munkálat során előbukkanó, húszéves Malév reklámtáblát adományozott a Közlekedési Múzeumnak.

A megállapodás értelmében a Budapest Airport a régi exkluzív repülőtéri várók hangulatát meghatározó díszítőelemeket is átadja a közgyűjtemény számára, beleértve a valamikori kormányvárót díszítő tapétát, bútorokat és különböző műalkotásokat, sőt még a 2. terminál mennyezetét díszítő nevezetes madárraj-installáció fennmaradt részletei is a múzeum tárlatát gazdagítják majd.

A rovat további cikkei