A közel 30 éve a hazai underground elektronikus zene meghatározó szereplője, Duel a független lemezkiadóknak és közönségének szervezett Independent Label Fair Budapest vásárra vadonatúj hanganyagot készített.

A 8 trackes Caprice az utóbbi évek munkájának gyümölcse, az ambient, a downtempo és house (progressive, tech, deep) elemeiből varázslatos és ütős album állt össze, amelyből a stílus kedvelői érzékletes ízelítőt kaphatnak a rendezvény szeptember 12-i napján a fővárosi Gólya közösségi házban.

A kétszer is (2008-ban és 2010-ben) a magyar „Az év legjobb elektronikus lemeze” díjjal elismert Duel Caprice – „szeszély” vagy „hóbort” – címre keresztelt lemezét a Mana Mana Records, a magyar chill és downtempo első számú kiadója jelenteti meg és kiemelt albumként prezentálja szeptember 12-én a budapesti Independent Label Fair-en. A kiadványt a kiadó standjánál lehet beszerezni, a hangzóanyagot később limitált példányszámú bakeliten és netes formátumban lehet majd elérni.

A Caprice
hivatalos premierjét a Record Store Day (RSD), azaz a Lemezboltok Napja
rendezvényen tartják. A pandémia miatt a világszerte, így Magyarországon is szokásosan
áprilisban sorra kerülő programot az őszre halasztották, az RSD Drops 2020 idén
három, külön felvonásban megszervezett napja közül az exkluzív ambient vinyl
album szeptember 26-án mutatkozik be a közönségnek az eseményen résztvevő
lemezboltokban.

A Caprice élő lemezbemutatóját pedig 2020 novemberére tervezik a budapesti Trafóban, a két alap ambient programszervező egyesület, a Plug & Lay és a Cökxpon Ambient közös rendezésében. Az albumot bakelitformátumban a helyszínen meg is lehet vásárolni. A különleges novemberi Duel-koncertet két vendégművész erősíti, akik közreműködtek a stúdiófelvételeken is: Keleti András a Colorstarból és Andras Bader a CultUs Music produkcióból.