Roma Kulturális Fesztivál a Ferencvárosban

Egyéb

Tollfosztás 
 
Az idei programsorozat május 20-án 15 órakor a Török Pál utcai Pinceszínházban indul, az ünnepélyes megnyitó után a Karaván Művészeti Alapítvány előadását nézhetik meg az érdeklődők, 16 órakor pedig a Kén utcát tölti be zenéjével a Karaván Família együttes.
    
Szombaton reggeltől a Ferencvárosi Művelődési Központban főzőversenyt rendeznek a Cigány Kisebbségi Önkormányzat szervezésében. A hagyományos cigány ételeket helyi cigánycsapatok, neves előadóművészek és budapesti közéleti személyiségek készítik el. 
    
A Ráday utcai Helytörténeti Gyűjteményben 16 órától Groó Diana Vespa című filmjét vetítik, 18 órától pedig a Stúdió K színház ad otthont a Tollfosztás című előadásnak. A cigányság jelenét ábrázoló színházi produkció - amelynek öt kisgyermek a szereplője - az oktatás terén is úttörőnek számít, hiszen a próbafolyamat alatt azok a fiatalok is bizonyíthatták rátermettségüket, akikről tanáraik lemondtak és az iskolában is csak kudarcokkal szembesültek. Balogh Rodrigo, az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának Menedék-díjával is kitüntetett rendező, Junior Prima díjas oktató közelmúltbeli jogesetekből, valamint személyes történetekből írt színdarabja a roma integráció számos visszásságát hozza felszínre, megmutatja valóságát, annak minden abszurditásával, képmutatásával és borzalmával együtt.
    
Vasárnap a Kerekerdő parkban kerületi roma focikupát rendeznek, és a fesztivál méltó befejezéseként délután három órától a Rajkó Zenekar ad koncertet a Ferenc téren.