Márkás hegedűk lesznek a vihar által kidöntött észak-olaszországi lucfenyőkből

Egyéb

2 és fél tonnányit adományoz az olasz fakiternelők szövetsége a tavaly októberi ítéletidő által a Paneveggio-erdőben kidöntött lucfenyőkből a Cremonai Nemzetközi Hegedűkészítő Iskolának, amely az Antonio Stradivari Intézet része. A fának három évig kell száradnia ahhoz, hogy hegedű, brácsa, gordonka vagy nagybőgő készülhessen belőle Cremonában, ahol Antonio Stradivari (1644-1737) a világ leghíresebb hegedűit gyártotta. Ugyanebből a trentói Fiemme-völgyben lévő erdőből válogatta ki a hangszerkészítésre leginkább alkalmas lucfenyőket Antonio Stradivari is a 17-18. században. A világ leghíresebb hegedűkészítője élete folyamán több mint 1000 húros hangszert készített, közülük 600 a mai napig fennmaradt.