Mikrokozmosz címmel Szilágyi Csilla fényszobrász üveg és beton alkotásaiból nyílik kiállítás Budapesten, a B32 Galéria és Kultúrtérben. A tárlat különlegessége, hogy Herczeg Tamás lézeranimációinak köszönhetően a tárgyak mintázatai kivetülnek a falra.

A kiállítás címét Donald Wolheim Az idő peremén című sci-fi kisregénye ihlette. A Mikrokozmosz című tárlaton üveg, beton és fény szobrok, illetve installációk lesznek láthatók. A látogatók személyesen fedezhetnek fel egy sajátos atmoszférájú mikrokozmoszt, egy másik világban merülhetnek el. A korábbi hazai és nemzetközi kiállításokon az elmúlt években bemutatott művek (Kanvas Galéria Dubai, Velence Glass Week, Zadar Üvegmúzeum, Light Art Museum Budapest, Hybridart Managment vándorkiállítása) ezúttal egy térben szerepelnek Szilágyi Csilla legújabb szobraival együtt.

Mint azt a szervezők közleményükben írják, a regény egy laboratóriumi körülmények között megalkotott mesterséges világról szól, ennek megfelelően az alkotók, Szilágyi Csilla mellett Herczeg Tamás fénytechnikus és Papp Pala László médiaművész is egy kis világot építenek betonból, üvegből és fényből. A kiállítók szándékuk szerint belemerülős, ugyanakkor játékos élménynek szánják a tárlatot, fényinstallációik lézer- és animáció micro-mapping technikával készült munkák.

A február 22-én nyíló és három hétig látogatható ingyenes kiállítás helyszíne a B32 Galéria és Kultúrtér. Szilágyi Csilla művészeti oktatási intézmények diákjainak minden pénteken előzetesen egyeztetett időpontban csoportos tárlatvezetést tart.

Részletek a kiállításról itt.