Hamarosan újra lehet múzeumot látogatni Szegeden. Elsőként a Vármúzeum kapui nyílnak meg, mely komoly felújításon esett át 2019–2020-ban. Az épület új főbejáratot kapott, megújult a kiállítóhely előtti tér és a kőtár is. Odabenn pedig egy izgalmas, a szegedi várat és a város ikonikus történeti eseményeit bemutató, interaktív tárlat várja az érdeklődőket május 7-től.

A Móra Ferenc Múzeumban és a Fekete-házban az új időszaki tárlatok kialakításán dolgoznak, így ezek a kiállítóhelyek később követik majd a Vármúzeumot. A nagyszabású időszaki kiállítások létrehozása, építése hosszabb munkát igényel. A múzeumvezetés tervei szerint a Múzeumok Éjszakáján nyithatnak a komoly érdeklődésre számot tartó tárlatok.  

A tervezett Sisi-kiállításon
olyan nemzetközi jelentőségű kollekciót mutatnak be, amely tárgyegyüttes
legutóbb Kínában járt. A látogatók az eredeti, Sisihez köthető műtárgyak
segítségével ismerhetik meg a magyarok királynéje, Erzsébet izgalmas,
szenvedélyes és egyben tragikus életét.

A készülő kiállításban külön
blokkok szólnak majd a Sisi elleni merényletről; a gyönyörű királyné titokzatos
arcáról; a kedvteléseiről, a sportszokásairól, magyarországi kedvelt
tartózkodási helyeiről; az impozáns 1867-es koronázási szertartásról, az
Erzsébethez közel álló személyekről, barátairól, közöttük a legendás Andrássy
Gyuláról is. 

A Fekete-házban Rotschild Klára divattervező életútját ismerhetik majd meg a látogatók. Rotschild Klára gondolta ki egykoron Horthy Miklós menyének esküvői ruhakölteményét, de tervezett ruhát Kádár János és a jugoszláv kommunista diktátor, Tito feleségének is.

Az újranyitás pontos menetrendjét, időpontjait, a múzeumlátogatásra vonatkozó egyéb fontos tudnivalókat a Móra Ferenc Múzeum honlapján és Facebook-oldalán követhetik figyelemmel az érdeklődők.