A Travelling Galaxy kiállítás Budapest központjában, életnagyságú kiállítási darabokkal és interaktív élményekkel kínál bepillantást a Star Wars univerzumába.

A kiállítás a híres karaktereket, űrhajókat és díszleteket modern technológiákkal ötvözi, így a résztvevők akár közvetlenül részt vehetnek a galaktikus kalandokban. A látogatóknak lehetősége van a Birodalom oldalára állni egy rohamosztagos sisakban, vagy csatlakozni a Jedi-rendhez egy fénykard és köpeny segítségével, de az érdeklődők megnézhetnek életnagyságú, mozgásra és hologramok lejátszására képes R-szériás droidokat, melyeket Magyarországon készítettek.

A kiállítás kirakatában szereplő sisakok között van a bizonyos ezüst rohamosztagos sisak is, amelyet az EFX készített az első Star Wars-film 40. évfordulójára 2007-ben és amely félmillió dollárt ér.

A kiállításon láthatóak Ralph McQuarrie aláírásával ellátott eredeti látványtervek másolatai, amelyek különleges értéket képviselnek, tekintve, hogy az alkotó teljes nevét tartalmazzák, nem csak a monogramját, mert ekkor még Ralph McQuarrie nem szenvedett Parkinson-kórban. További érdekesség, hogy mindegyik aláírt kép tartalmaz egy-egy eredeti képkockát a 70 milliméteres kópiáról.

A tárlat egyik legkiemelkedőbb darabja egy felbecsülhetetlen értékű festmény, amelyet a Jedi visszatér film tizedik évfordulójának tiszteletére készített George Lucas megbízásából két festőművész, Boros Zoltán és Szikszai Gábor.

Részletek a kiállításról itt.