A PesText világirodalmi fesztivál idei irodalmi pályázatán a zsűri szakmai díját Szarvas Ferenc Outsourcing című alkotása nyerte.

Az írást, illetve a többi döntős mű a SZIFONline-on olvasható.

Mától augusztus 20-ig lehet szavazni arra, hogy melyik pályázó nyerje a közönségdíjat.

Idén kétszáznál is több anyag érkezett a Forrás jeligével meghirdetett PesText pályázatra. Az előzsűrizés során ismét a rövidprózák taroltak, de azért bejutott a legjobb tizenegybe néhány vers és kísérleti szöveg is. Alapos előválogatást követően a főzsűrizést Halász Rita, Bartis Attila és Cserna-Szabó András végezte. A zsűri döntése alapján a szakmai díjat Szarvas Ferenc Outsourcing című alkotása nyerte.

Szarvas Ferenc 1972-ben Debrecenben született, a Debreceni Egyetem Közgazdaságtudományi Karán szerzett MBA végzettséget. Több mint húsz éve informatikával foglalkozik, jelenleg is egy informatikai vállalkozást vezet. Másfél éve jár Lackfi János kreatív írás kurzusára, azóta ír rövidpózát és verset. Írásai a Szószóró, a Felhő Café, az Art’húr és a Szófa irodalmi portálokon jelentek meg.

A szakmai és közönségdíjas alkotásokat lefordíttatják angolra, valamint megjelennek a fesztivál zinjében is. Szerzőik bruttó 200-200 ezer forint jutalomban részesülnek, és meghívást kapnak a 2022-es PesText fesztiválra.

A világirodalmi fókuszú PesText ősszel negyedik alkalommal valósul meg Budapesten a Magyar Irodalmi Jogvédő és Jogkezelő Egyesület szervezésében.

Az esemény tervezett időpontja: 2022. szeptember 28.–október 1.

Az idei PesText kiemelt vendége lesz Vlagyimir Georgijevics Szorokin, a kortárs orosz irodalom egyik legizgalmasabb képviselője, A jég, a 23 000, A fehér négyzet és a Garin doktor szerzője. A további fontos fellépők Sjón, Max Porter, Marie Aubert, Erlend Loe, Bridget Collins és Jonathan Culler lesznek.

Nyitókép: Háló Margit