Az Országos Kerámiaművészeti Triennálé nagyszabású kiállítása a kortárs magyar kerámia- és porcelánművészet új értékeit mutatja be március 9-től Pécsett, a Zsolnay Negyed m21 Galériájában.

KeramiaTriennale.jpg
Kontor Enikő: Ontottak (2023, részlet). Fotó: Rajnai Richárd

A pályázatot óriási érdeklődés kísérte. A triennálén a zsűri döntése alapján száz alkotó több mint kétszáz munkáját láthatjuk, így a tárlat a hazai művészi kerámia szakma eddigi legnagyobb kiállításának mondható.

A szervezők szándéka a nagy múltú, 1967-ben indult Országos Kerámia Biennálé hagyományainak folytatása, mely rendszeres bemutatkozási lehetőséget biztosít a magyar kerámiaművészek és designerek számára, ezúttal triennálé formában.

2024-ben a szervezők átfogó módon mutatják be az eltelt időszak eredményeit. Az itt látható anyagot úgy választották ki, hogy az a kortárs magyar szilikátművészet lehető legteljesebb és legfrissebb képét adja, ennek érdekében kifejezetten biztatták az alkotókat a széles körű anyaghasználatra, alternatív, újszerű megoldásokra, amelyekre a különböző szekciók – és az m21 Galéria óriási, több mint ezer négyzetméteres területe – adtak lehetőséget. A szokásos szekciók mellett újdonság a design területének kiemelése, amellyel az egyetemi hallgatókat is megszólították, illetve a határainkon túl élő magyar alkotók invitálása a pályázaton való részvételre.

Információk az eseményről itt.