fbpx

Századik aukciós évfordulóját ünnepli a BÁV

Online tartja karácsonyi árverését december 10-én a századik aukciós évfordulóját ünneplő BÁV. Az órák, ékszerek, műtárgyak, klasszikus és kortárs festmények személyesen is megtekinthetők december 9-ig a BÁV Aukciósház Apszistermében.

Az árverési anyag ékszerei közül licitálni lehet egy 1,5 karátos briliánsokkal ékített gyűrűre. Emellett Bulgari-gyűrű és Nina Ricci-briliánsokkal ékesített fülbevaló is szerepel az anyagban. A színes drágakövek rajongóinak ajánlják a 7 karátnyi smaragddal és 11,3 karátnyi briliánssal díszített nyakéket.

Empire, art deco és szecessziós ezüst gyertyatartókra, cukordobozokra, valamint egy női alakot formázó art deco lámpára és egy ritka, szecessziós Zsolnay-díszvázára is lehet licitálni.

Az órák között egy különleges Rolex-modell is szerepel. A Deepsea Sea-Dweller James Cameron filmrendező 2012-es Deepsea Challenge című dokumentumfilmje előtt tiszteleg. A 2014-ben bemutatott óra számlapján megjelenő, kékből feketébe váltó színátmenet is James Cameron szédítő mélységű merülésének metaforája, a Deepsea felirat zöldje pedig a háromszoros Oscar-díjas kanadai rendező merüléshez használt járművével megegyező színű.

Elárverezik a világ legnagyobb gyémántkereskedő vállalatcsaládjának, a De Beersnek Talisman elnevezésű óráját is. A Jaeger Le Coultre Atmos örökmozgó asztali órájának különlegessége, hogy emberi beavatkozás nélkül, a hőmérséklet változásának hatására működik. 

A festményanyagban az absztrakt formák iránt érdeklődőknek ajánlják Nádler István Firenze című festményét.

A BÁV ünnepi árverésének katalógusa a itt érhető el, de az aukciós tárgyak személyesen is megtekinthetők december 1. és 9. között a BÁV Aukciósház Apszistermében. Az online licitáláshoz előzetes regisztráció szükséges az axioart.com oldalon.

Fotók forrása: karacsonyi.bavaukcio.hu

A rovat további cikkei