A jamaicai műfaj magyarországi meghonosítójaként ismert együttes legutóbb öt évvel ezelőtt jelentkezett albummal. Azóta a zenekar néhány poszton átalakult, így friss lendülettel készült az új lemez és a címadó dalhoz forgatott klip.

Már 28 év telt el azóta, hogy az első reggae album megjelent Magyarországon. Mára a jamaicai reggae zene a világörökség részévé vált, itthon pedig egyre több zenekar kötelezi el magát a műfaj mellett. A Ladánybene 27 a kezdetektől töretlenül dolgozik és koncertezik, azonban 5 éve nem jelentettek meg új anyagot.

Forrás: Facebook

A zenekar újfajta munkametódusban dolgozott a dalokon. Míg korábban több hónapos próbaidőszak alatt született meg egy szám, addig most a fő zeneszerzők szinte készre vágták a zenei ötleteket. Érdekesség, hogy az egyik új zenekari tagnak, a fiatal dobos Hertelendi Annának például a Zárd ki a világot volt az első teljes lemezfelvétele.

Az album címadó dalához, a Zárd ki a világot!-hoz klipet is készítettek, melynek egy részét az idei Reggae Campen forgatták.