A fotográfia iránti szerelmem kamaszkoromban kezdődött, és sok-sok éven át kizárólag a fekete-fehér fotográfia érdekelt. Egészen 2006-ig csak fekete-fehér filmre dolgoztam, majd a digitális kamerák fejlődésével kezdtem el színesben fotózni. Mindig az élet esszenciája, az egy képbe sűrített pillanat érdekelt, a klasszikus, lírai dokumentarizmus, a városi élet, az urbanitás világa, de emellett a természet egyszerű, csendes szépsége is. Sokat utaztam mediterrán tájakon és sokáig éltem Görögországban. A mediterrán világ iránti vonzódásom nagyon sok munkámban tükröződik, így született első könyvem Mediterrano címmel.

Palm, Sea, Land

A Palm, Sea, Land sorozat egy fekete-fehér, lírai gondolatsor a mediterrán térség partvidékéről.

Alimos, Athén, Görögország, 2015.

Glyfada Athén egyik tengerparti városrésze. Nagyon szeretek ide kijönni, 2004 óta villamossal is, végig a tengerparton, nézni a csillogó vizet. A pálmafák nagy szerelmeseként képeim örök témái, képalkotóelemei, mint ahogy ezek a pálmafák is, melyeket éveken át fotóztam, amíg végül ebben a képben és ebben a sorozatban találták meg a helyüket.

Glyfada, Athén, Görögország, 2015.
Paralio Astros, Görögország, 2016.

Best Regards

A Best Regards egy romantikus képeslap-sorozat, amelyben a fotók és a szöveg az élet könnyed, humoros, szenvedélyes oldalát mutatják be. A Tweet Me fürdőszobai szelfi az instagramcelebek és az influenszerek világát tükrözi.

Tweet Me, 2018.

Mediterrano

Firenze, Olaszország, 2006.

Az alábbi képet 2000-ben készítettem Athén kikötői városrészében, Pireuszban. Erasmus ösztöndíjjal kerültem Athénba és ebben a szállodában, a Hotel Delfiniben laktunk 3 hónapig. A teraszról a kikötő hatalmas látványa fogadott, a pálmafák és lapos tetős házak sora és a száradó ruhák a tengeri szélben.

Hotel Delfini, Pireusz, Görögország, 2000.
Kefalónia, Görögország, 2000.

New York Colors

A New York Colors (2016.) streetphoto-sorozat első tengeren túli utazásom színes naplója.

Mucsy Szilvia fotográfus, a RANDOM kortárs fotográfiai szervezet elnöke, a Budapest FotóFesztivál igazgatója. Fotográfiai pályafutását a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiójában kezdte 1996-ban, melynek később vezetője lett. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen diplomázott fotóművészként, majd az Athéni Képzőművészeti Főiskolára járt fotó szakra, ahol Manolis Mpampousis volt a professzora.
2003 óta tagja a belga Young Photographers Unitednak. Fotográfiái a legismertebb budapesti galériák mellett egyéni és csoportos kiállításokon szerepelnek többek között Athénban, Amszterdamban, New Yorkban, Rómában, Pozsonyban, Brüsszelben, Barcelonában, Belgrádban, Chaves-ben, Greifswaldban, Tartuban és az Aix-en-Provence-i Vasarely múzeumban.
Munkáit több fotóművészeti könyv mellett a Fotóművészet, az Új Művészet, a Fotó/Video magazinok, az athéni Fotografos, a PipaBooks, Madrid, a londoni Shots, Average Art és Wotisart magazinok, és a pozsonyi IMAGO és European Journal of Media, Art & Photography publikálta. 2007-ben a National Geographic Magyarország 3. helyezettje lett. Két alkalommal nyerte el a Pécsi József Fotóművészeti Ösztöndíjat, több alkalommal az NKA alkotói ösztöndíját. 2017-ben a PhosAthens Streetphoto pályázat második helyezettje és közönségdíjasa lett. Fekete-fehér munkáiból 2008-ban Mediterrano címmel fotóalbum jelent meg a Bohony Kiadó gondozásában, amelyben Görögország mellett Spanyolországban és Olaszországban készült lírai dokumentarista képanyaga is látható.

#személyesen