Szentendre éjjel-nappal nyitva

Egyéb

 
Az Apor-hídnál,  a Lázár cár téren és az Elevenkertben felállított színpadokon együttesek és DJ-szettek váltják egymást. Fellép többek között a Söndörgő, a Moha, a Soultramps, a Tudósok, Igor Lazin, Ripoff Raskolnikov, a Yes Yes Matza, a Pyrgos, a Presszó Tangó Libidó, a Bőrgyári Capriccio, a Sajnos Batár, a Fazekas Klezmer Band, a Kecskés együttes, Mirko Milošević, Schwarz Dávid és Eszes Viki.  Érdi Tamás zongoraművész a Városháza dísztermében ad jótékonysági koncertet, a P?Art Moziban pedig rocklegendákról készült filmeket vetítenek. Játszik a Magyarországi Szerb Színház, a SzEVASz társulat, lesz stand up comedy,  tánc- és divatbemutatók.  A Száguldó Orfeum Karrier komédia című új darabjának péntek este lesz a premierje. 
 
A város kiállítóhelyei és galériái ezen a hétvégén késő estig tartanak nyitva. Szőnyi István kiállítása a Szentendrei Képtárban, kortárs képzőművészek nyári művésztelepének zárókiállítása a MűvészetMalomban, a MOME textiltervezők diploma-kiállítása a Péter-Pál Galériában, Anita Parlov és Sinisa Majkus horvát művészek kiállítása a Művésztelepi Galériában nyílik meg.  
 
Az aktív kikapcsolódásra vágyók alkothatnak az utcaműteremben, beszállhatnak a maratoni társasjátékba a Felnőttmegőrzőben, játszhatnak pétanque-ot, megismerkedhetnek a mandala   és a bútorfestés rejtelmeivel, kipróbálhatják a stresszoldást salsával és népitánccal, részt vehetnek az éjszakai templomtúrán vagy a sikátorsétán. A Fő tér három napra játéktérré alakul és a gyerekeké lesz, ahol  minden korosztály talál magának vonzó elfoglaltságot. 
 
Különleges esti látványosságot ígérnek  a fényfestészeti akciók: a Neoneon a Fő téren,  a Kiégő Izzók a Lázár cár téren és a Neonparádé fényperformansz és utcabál a P?Art Mozi előtt. 
 
Vasárnap este 9-től háromezer  gyertya úszik majd a belvárosi Duna-szakaszon, amit  a Duna-korzó mellvédjéről élvezhet a közönség. A programok egy-két kivételtől eltekintve ingyenesek, de azért pénzköltésre is lesz lehetőség. A Dumtsa Jenő utcában képző- és iparművészeti vásár, a Jókai utcában helyi termékek kiállítása és vására, valamint kézművesvásár lesz. 
 
A rendezvény részletes programja megtalálható a www.szentendreprogram.hu honlapon és a fesztivál műsorfüzetében.