Csaknem 150 gyermek és járókelő vett részt október 11-én a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. és a Ferenczy Múzeumi Centrum közös festészeti flashmobjában a szentendrei Fő téren.

Bárki ecsetet ragadhatott a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. és a Ferenczy Múzeumi Centrum közös programján, amelyen az egyéni és a közös alkotásra is lehetőség nyílt. A F(l)ess mob itt és most nevezetű program során készült alkotásokat a festészet napján és a következő hétvégén, azaz október 18. és 20. között kiállítják a város különböző pontjain.

A program során a járókelők és az iskolai csoportok a téren felállított installáció köré rendezett székeken és hokedliken kezdtek alkotni, ahol helyett kapott a korábbi Czóbel-kiállítás egy eleme, a Kisfiú labdával szobor változata, de egy bicikliből, néhány fényfűzérből, állványokból és képkeretből is inspirálódhattak az érdeklődők, akik sok esetben magát a szentendrei Fő teret választották a képeik témájául. Az iskolások a legjobb alapanyagokkal, akril- és akvarellfestékkel is dolgozhattak. A csodás őszi napsütésben több százan megfordultak a festővásznaknál.