Az idei év egyik legfontosabb újdonsága, hogy a szervezők megduplázták a kiállítók számát, és a megnövekedett gasztronómiai kínálatnak köszönhetően a rendezvény immár inkább gasztrofesztiválként határozza meg magát. Az ételek és a minőségi italok szorosabb összekapcsolása révén nemcsak a gin és a rum rajongói, hanem a kulináris kalandok szerelmesei is otthon érezhetik magukat szeptember első hétvégéjén. A háromnapos seregszemlén olyan neves szakácsok, mint Wossala Rozina és a szegedi Bálint Ferenc mutatják be főzőtudományukat, az élmények sorát pedig nyolc nívós étterem teszi teljessé.
A kitelepülő vendéglátóegységek célja, hogy bemutassák a legfrissebb trendeket és inspirációkat a látogatóknak, miközben autentikus, helyi és nemzetközi ízeket is felvonultatnak. Külön érdekesség, hogy idén több mint százféle gin és rum közül válogathatnak a látogatók.
A fesztiválon a zenei élmények is fontos szerepet kapnak: a DJ-szettek mellett élőzenei fellépők színesítik a programot, így mindenki megtalálhatja a számára vagy a gin- és rumfogyasztáshoz megfelelő zenei stílust.
Mindeközben a Móra Ferenc Múzeum termeiben öt különböző márka nagykövetei és a Magyar Bártender Szövetség elnökségének tagjai tartanak előadásokat és kóstolókat, ahol a résztvevők mélyebb betekintést nyerhetnek a prémium gin és rum világába. A kóstolóhelyszínek közül kiemelkedik a múzeum tetején található panorámaterasz, amely hangulatos lezárása lesz a sorozatnak. A limitált programra az előzetes regisztráció hamarosan indul.