7. Szóló Tánc és 5. Duó Tánc Nemzetközi Fesztivál nyerteseinek estje

Színpad

Az Orkesztika Alapítvány szervezésében a Trafó bemutatja:

7. Szóló Tánc és 5. Duó Tánc Nemzetközi Fesztivál nyerteseinek estje

2006. május 9. 20h

Jegyár: 1000Ft, a Trafó bérlet érvényes! diákjegy: 750Ft

Az Orkesztika Alapítvány 1999-ben hirdette és 2000 óta rendezi meg Szóló-, 2002 óta Duó Tánc Fesztiválját. Az eddig megrendezett fesztiválokhoz hasonlóan azzal a célkitűzéssel, hogy az előírt pályázati feltételeken túl, kötöttségektől mentesen, minél többen tudják bemutatni ? válogatás nélkül ? önálló koreográfiai munkájukat. A Szóló és Duó Tánc Fesztivál nemzetközivé bővült 2005-től. A hazánkban szervezett fesztivál kiváló találkozója Európa fiatal, kísérletező táncművészeinek. A 2005, 2006-os fesztivált nemzetközi zsűri és workshop egészítette ki.

A Szóló, Duó Tánc Fesztivál programok lehetőséget nyújtanak az alkotóknak arra, hogy kipróbálhassák művészi elképzeléseiket, akár magukon, akár egy felkért előadón, és produkcióikat megméretve visszajelzést kapjanak munkájuk fejlesztéséhez; a közönségnek arra, hogy szárnyaikat bontogató, vagy több éve dolgozó, pályafutásukat kezdő alkotókat, előadókat láthassanak a színpadon. Az elmúlt 7 év alatt 230 produkció mutatkozott be ezeken a szakmai fórumokon.

Az idei fesztivál számos újdonsága közül kiemelendő, hogy Ide van Heiningen ? zsűri elnöke ? az alapítvánnyal közösen, kritérium rendszert dolgozott ki a fesztivál számára, mely szerint a zsűri pontozta és értékelte a produkciókat. Így jóval átláthatóbbá és tisztábbá vált a zsűri értékelés (kritériumok megtekinthetők az alapítvány honlapján, www.orkesztika.hu). Díjátadásra a fesztivál záró ünnepségén, 2006. január 16-án a Mozdulatművészeti Stúdióban került sor, ahol a díjazottak diplomát, írásbeli értékelést is kaptak.

2006. május 9-én újra láthatóak a Trafó KMH-ban a fesztivál idei nyertesei.

Trafó presents
The finalists of the 7th Solo Dance and 5th Duo Dance International Festival
Organized by Orchestics Foundation

The Orchestics Foundation has been organizing the Festival of Solo Dance since 2000 and the Festival of Duo Dance since 2002. The festival offers emerging artists the possibility of experimenting with artistic concepts, either by making a choreography for themselves, or for a performer of their choice. The participants have a chance to receive feedback on their work by entering the competition and as a result, they can develop their production. In the past seven years 230 productions have been presented on these professional forums.

Since 2005 the festival has become an international dance festival based on a competitive system. It is no longer only a national forum, but a meeting point for young and experimenting artists on the European dance scene. The jury of the festival is also international. The festival program is further enriched by the possibility of participating in master classes.

Finalists of the 7th Solo Dance and 5th Duo Dance International Festival
A 7. Szóló Tánc és 5. Duó Tánc Nemzetközi Fesztivál nyertesei

Szóló produkciók / Solo productions
Mission
(Misszió)
Anna Piotrowska (PL)

Tánc, vagy amit akartok
(Dance, or as you like it)
Dezső Virág (H)

Easy!
Duda Éva (H)

Duó produkciók / Duo productions
Ív
(Curve)
Fóti Zsófi (H) (k.)
Jászberényi Éva, Magusin Anna

Gemini
(Ikrek)
Anna Piotrowska (PL) (k.)
Anna Piotrowska, Patrycja Piotrowska

Fátiga
Inhof Katalin (H) (k.)
Inhof Katalin, Haraszti Adrienne

A közönség díjai/ Audience awards
Take it easy!
Duda Éva (H)

Ragdoll physics
Máthé Gabriella (H)
Máthé Gabriella, Szilágyi Erzsébet

Támogatók/Supported by: Danubius Hotels Group, Taxi 2000 Kft, NKÖM ? NKA Táncművészeti Szakkollégium, Fővárosi Közgyűlés Kulturális Bizottsága, Pro Cultura Urbis Közalapítvány, Cseh Centrum, Lengyel Intézet, Holland Királyság Nagykövetsége, Orkesztika Alapítvány - Mozdulatművészeti Stúdió (logók!)

További információ: Erdődi Katalin (456-2042)
Jegyinformáció kizárólag a jegypénztárban, a 215-1600 telefonszámon kérhető, 14h és 20h között, szombaton és vasárnap 17h és 20h között.