Az Aradi Kamaraszínház mini-évada a Bakelit Multi Art Centerben

Színpad

 Kvartett

Az idén ötéves fennállását ünneplő Aradi Kamaraszínház legsikeresebb produkcióival érkezik a magyar fővárosba, ahol kevesebb, mint egy hét alatt, február 27 és március 1-e között négy egymást követő estén lép a közönség elé. A Bakelit Multi Art Centerben megtartott mini-évadon a budapesti nézők olyan díjazott produkciókat láthatnak, amelyek az utóbbi években számos jelentős romániai és nemzetközi fesztiválon értek el sikereket.

A budapesti mini-évad keretében az aradi társulat többek között két kortárs román drámát játszik Budapesten. Alina Nelega Rudolf Hess tízparancsolata című monodrámája az Aradi Kamaraszínház első és egyben legsikeresebb saját produkciója, a címszerepet alakító Harsányi Attila színművész a legjobb színészi alakításért járó elismerésben részesült több romániai fesztiválon, de maga az előadás is számos szakmai sikert ért el a 2008-as bemutató óta.

A magyar fővárosba érkezik Matei Vişniec ismert romániai drámaíró Lovak az ablakban című tragikomédiája is, amelyet az Aradi Kamaraszínház a Pécsi Harmadik Színházzal közösen vitt színpadra a Pécs2010 ? Európa Kulturális Fővárosa program keretében, és számos elismerésben részesült a nagybányai nemzetközi ATELIER Színházi Fesztiválon. Az előadás női főszerepét az a Bacskó Tünde játssza, aki a legjobb női színésznő díját kapta a 42. Magyar Filmszemlén.

Raymond Cousse: Gyerekességek, valamint Heiner Müller: Kvartett című darabja is helyet kap a miniévad repertoárjában. Cousse komédiáját Lung László Zsolt játssza, Müller Kvartettjében pedig Éder Enikő és Harsányi Attila színművészek lépnek színpadra. Heiner Müller német drámaíró darabja az Aradi Kamaraszínház legújabb produkciója és a szegedi MASZK Egyesülettel közösen jött létre. 2011-ben a produkció elnyerte az Interkulturális párbeszéd díját a Nemzetközi ?Davila-Interfest? Stúdiószínházi Fesztiválon a romániai Pitesti városában, a gyergyószentmiklósi IX. Nemzetiségi Színházi Kollokviumon pedig látványvilágáért és esszéisztikus stílusáért kapott elismerést, valamint elvitte a legjobb női alakításnak járó díjat is.

Az Aradi Kamaraszínház budapesti mini-évada a Nemzeti Erőforrás Minisztériuma támogatásával jött létre.

 
Időpontpontok és előadások:
Február 27. - Lovak az ablakban
Február 28. - Rudolf Hess tízparancsolata
Február 29. - Kvartett
Március 1. ? Gyerekességek