Csárdáskirálynő a szegedi Dóm téren

Színpad

(MTI) - Az idei szegedi szabadtéri évad legdrágábban - 60 millió forintos költséggel - színpadra állított produkciója különleges színpadi ötletekkel és extravagáns látványvilággal várja a nézőket. Lesz tűzijáték, szökőkút, görkorcsolyás inasok, napernyők és színes nyugágyak, ráadásként pedig összesen hatszáz kilónyi konfettit szórnak a nézőkre egy 15 éves AN-2-es repülőgépről. A Dóm tér felett elszálló repülő különleges atmoszférát teremt, egyfajta hidat képez a nézőtér és a színpad között. Az éjszakai leszállást a repülőtér felújítása miatt nem a hagyományos reflektorok segítik: a város egyik taxitársaságának hat autója világít majd a szokatlan feladatot ellátó orosz repülőnek.

Az összesen 12 millió forintba kerülő díszlethez közel 1000 méter bársonyt, 150 méter futófényt, tujákat, gömbfákat és két pálmát használtak fel.

A zenekari árkot két - közel 50 köbméter vízzel feltöltött - medence foglalja el, így a muzsikusok felkerültek a "pesti orfeum" karzatára. A karmester, Silló István a zenészeknek félig háttal egy kamerának dirigál, a művészek pedig a világítótornyokra felszerelt óriáskivetítőkön követik az utasításokat.

Az operett főszerepét a pályáját Szegeden kezdő, tehetséges Rálik Szilvia alakítja, akit néhány héttel korábban a Nabucco Abigéljeként hallhatott a közönség. A főbb szerepeket Hernádi Judit, Bodrogi Gyula, Gálffi László, Gregor József, Stohl András, Nyári Zoltán és Bartsch Kata játssza.