Díjak a MASZK gálaestjén

Színpad

A MASZK és az Oktatási és Kulturális Minisztérium által alapított Gobbi Hilda-életműdíjat az idén Makay Sándornak, a soproni Petőfi Színház művészének adományozták. A pályakezdő tehetségek elismerésére létrehozott Soós Imre-díjat Barabás Botondnak, a szolnoki Szigligeti Színház tagjának és Nagy Sándornak, a fővárosi Madách Színház művészének ítélték oda.

 

radnotizsuzsa_bybudaipolgarhu.jpg
Radnóti Zsuzsa

A Hevesi Sándor-díjjal - a Nemzetközi Színházi Intézet Magyar Központja, az oktatási és kulturális tárca és a Fővárosi Önkormányzat közös elismerésével - Váradi Katalint, a Miskolci Nemzeti Színház zeneigazgatóját, Radnóti Zsuzsát, a Vígszínház dramaturgját és Goldschmied Józsefet, az Égtájak Iroda programigazgatóját tüntették ki az idén. Az elismerést olyan személyiségek nyerhetik el, akik tevékenységükkel jelentősen elősegítették a magyar színházművészet nemzetközi megismertetését és elismertetését.

 
Vámos László-díjjal Béres Attilának, a Budapesti Operettszínház főrendezőjének munkásságát jutalmazták. Az elismerést az 1996-ban elhunyt Kossuth-díjas rendező, Vámos László emlékének megőrzésére alapította Psota Irén, a nemzet színésze.
 
Az idén másodszor ítélték oda az Amphiteátrum-díjat, amelyet a Szabadtéri Színpadok Szövetsége hozott létre. Az elismerést Molnár Piroska színművésznek adományozták.