Karácsonyi Harangjáték Hangverseny

Színpad

Az idei hangversenyen is felcsendülnek a karácsonyi ünnepkör legszebb dallamai, harangjáték-feldolgozásai, olyan művészek közreműködésével, mint Szvorák Katalin, a tavaly nagy sikert aratott, fiatalokból álló Baptista Harangegyüttes, az Aranyharang Kamarazenekar és Gyermekkórus, valamint Jordán Tamás színművész. Az est házigazdája Mácsai János.

Kárászy Szilvia jelenleg exkluzív megszólaltatója az Új Magyar Harangjátéknak, amely egyedülálló a világon. Speciális elektromágneses ütőszerkezete lehetőséget nyújt a művésznek, hogy a "haranghangszert" egy digitális zongora segítségével, billentyűs hangszerként szólaltassa meg. A koncerten a 18 harangból álló Harangjátékhoz kapcsolódóan Kárászy Szilvia egy új, elektronikus hangszert is megszólaltat, melyet 2003 tavaszán mutattak be a Frankfurti Nemzetközi Zenei Vásáron, s mely hangszer kitűnően illeszkedik a művész kompozíciós elképzeléseihez.

Az idei hangverseny csakúgy, mint az eddigiek, egyben jótékonysági est is, melynek bevételéből a művésznő - a Magyarországi Lions Klubok Kormányzóságának művészeti elnökeként - támogatja a halmozottan sérült vak fiatalokat, valamint a hangverseny végén, a színpadon ünnepélyes keretek között jutalmazza a kiemelkedő teljesítményt elért vak gyermekeket.