Lemezbemutató koncert Szinetár Dórával és Bereczki Zoltánnal

Színpad

Szinetár Dóra és Bereczki Zoltán

A 2007-es és a 2008-as év egyértelmű sikerprojektje a magyar zenepiacon Szinetár Dóra és Bereczki Zoltán két musicalalbuma. A Musical Duett 1. dupla platinalemez lett, a Magyar Hanglemezkiadók Szövetségének összesített eladási listáján a száz legnépszerűbb album között az első helyen végzett tavaly.  Ráadásul a Story Ötcsillag díjátadó gálán Az év zenei produkciója címet is elnyerte, nem is beszélve a MAHASZ Fonogram-díjáról, amit Az év hazai szórakoztató albuma kategóriában érdemeltek ki. Aztán idén tavasszal megjelent a Musical Duett 2., amely néhány hét alatt lett aranylemez.

 
A hatalmas sikerek, s persze a megérdemelt nyári pihenés után Szinetár Dóra és Bereczki Zoltán úgy döntött, ősszel lemezbemutató koncertet tartanak a két album dalaiból, méghozzá egy nagyszabású show keretében. November 30-án a Papp László Sportaréna több ezer fős nézőterére várnak mindenkit.
 
Látványban nem lesz hiány: két zenekar kíséri az énekes házaspárt, egy szimfonikus és egy rockegyüttes muzsikál velük. A tánckarnak az utóbbi évek legsikeresebb musicalprodukcióiban, valamint eredeti Broadway-előadásokban dolgozó Tihanyi Ákos tanítja be a koreográfiát. A műsort pedig még látványosabbá teszi a kivetítőkkel, LED-rácsokkal, vizuális és mozgó elemekkel felszerelt díszlet. A show-t a Budapesti Operettszínház igazgatója, Kerényi Miklós Gábor rendezi.
 
Természetesen meglepetésekben sem lesz hiány a november végi koncerten, ám azt már most tudni lehet, hogy a két énekes elsősorban a Musical Duett lemezekről ad elő dalokat. Az Aréna közönsége elsősorban nagy musicalslágereket, ismert animációs- és mozifilm-dalokat hallhat, s persze kirándulnak a popzene világába is, ahogy tették ezt az albumokon is.
 
Külön érdekessége a koncertnek, hogy Szinetár Dóra és Bereczki Zoltán hosszú idő után áll először közösen színpadra, hiszen Dóra a kislánya, Zora születése óta nem lépett fel.
 
2008. november 30. 19:00 Papp László Budapest Sportaréna - Szinetár Dóra és Bereczki Zoltán lemezbemutató koncertje