Madách Musical Műhely

Színpad

(MTI) - Bárki jelentkezhet, aki érettségizett, nincs még 26 éves, és megfelel a felvételin, ahol verset és prózát kell mondani, drámarészleteket előadni, tíz különböző karakterű dalt elénekelni és felmérik a mozgáskészséget is.
A stúdióban folyó képzés ideje három év, a tandíj összege 160 ezer forint félévenként. A Madách Színház legkiválóbb művészei tanítanak: köztük Dunai Tamás - ő az osztályfőnök, Bencze Ilona és Hűvösvölgyi Ildikó színművészek, valamint Müller Péter író. A studió leendő tanárai a sajtótájékoztatón elmondták: örülnek, hogy részt vehetnek egy minőségi képzésben, és taníthatnak abban a színházban, ahol évtizedek óta dolgoznak.
Főbb tantárgyak: a színészmesterség fogásai, a színpadi hatás elemei, zenés mesterség, színpadi mozgás, balett, modern tánc, musical, sztepp, ének és hangképzés.
Amint Szirtes Tamás, a színház igazgatója az MTI munkatársának elmondta, már az első évben lehetősége nyílik a növendékeknek, hogy fellépjenek a Madách Színházban, és részt vegyenek a készülő új produkciókban.
A stúdió nem kívánja helyettesíteni a Színház- és Filmművészeti Egyetemet: más jellegű képzést nyújt, egyébként is, a színészképzés terén ma már versenyhelyzet van Magyarországon, ami örvendetes, mert a jó minőségű oktatás irányába hat és mindenkinek - elsősorban a közönségnek - az érdeke, hogy a rendezők, a produkciók vezetői képzett színészekből válogassanak - hangzott el a tájékoztatón.
A jelentkezéseket önéletrajzzal május 15-ig kell a Madách Színház titkárságára eljuttatni.