Mesebemutató a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színházban

Színpad

 

Az elmúlt években olyan mesejátékok szerepeltek a repertoárban, mint A császár új ruhája, Skatulyácska vagy a Csipkerózsika, azonban népmese eddig nem volt. ?Amikor összeállítjuk az évadot, próbálunk sokszínűek lenni, de a népmese az eddigi években valahogy kimaradt a Tomcsa Sándor Színház meserepertoárjából, idén ezért döntöttünk a Terülj, terülj, asztalkám mellett? ? fogalmazott Csurulya Csongor, a társulat művészeti vezetője, a darab rendezője, aki ugyanakkor azt is reméli, hogy a darab a felnőttek tetszését is elnyeri.

A közel egyórás előadást zenés-táncos feldolgozásban tekintheti meg hamarosan a közönség. A héten már a hatszereplős darab főpróbái zajlanak, a bemutatóra a tervek szerint február 5-én kerül sor. A díszlet központi eleme egy kézzel festett óriási meséskönyv, amelynek forgatása révén különböző helyszínek tárulnak a nézők szeme elé, és elevenednek meg a különböző jelenetek. A könyvet a Skatulyácska díszletét is tervező képzőművész, Biró Boglárka készítette, a táncos koreográfia Lőrincz József munkájának köszönhető.

A népmese ihlette előadás vasárnap 17 órai bemutatójára a szüleikkel együtt érkező gyermekeknek a belépés ingyenes. Egyébként február folyamán az udvarhelyi színpadon összesen tíz alkalommal lesz látható a népmese, de a rendező tervei szerint ? mivel a darab nem fény- és térigényes ? meghívásra akár a környékbeli településeken is bemutathatják.