Minden rossz varieté a Kinóban

Színpad

A TÁP Színház 2005 novemberében indította el a TÁP Varieté, Színház és performance elnevezésű előadássorozatát Minden rossz varieté címmel a fővárosi Süss fel nap klubban. A Vajdai Vilmos rendezte "rossz színház" - amelynek megvalósítására ezen előadások kísérletet tesznek - szembeszáll az aktuális trendekkel és formabontó színházi megoldásokkal kísérletezik.
 
Minden rossz varieté

Egyik legfontosabb törekvése a "jónak lenni" szorongásának feloldása, amit leginkább felszabadult, ihletett, improvizatív játékkal tud elérni, amely egyúttal mélyíti a színészek mesterségbeli tudását és gazdagítja művészi kifejezőeszközeiket. A szereplők - színészek, táncosok, zenészek - mindig az adott produkcióhoz csatlakoznak, ugyanakkor sokan közülük rendszeres visszatérők. 

 
A TÁP Színházzal kapcsolatos további hír: 2008 tavaszán a Mediawave fesztivál programjaihoz kapcsolódva kísérleti jelleggel indult el egy egyhetes "kiképző" workshop a Győr melletti Táp községben. Itt TÁPos színészek, rendezők, írók és barátaik közreműködésével és vezetésével vehettek részt az érdeklődő fiatalok a Minden rossz beavató és alkotói műhelymunkában: napközben, egy-egy workshop-vezető irányításával megtanulhattak rosszul írni, előadni, rendezni, mozogni és maszkokat készíteni.
 
A TÁP Színház rossz színház iránti szenvedélye töretlen. A workshop során megkezdett műhelymunka októbertől rendszeresen és szabályozottabb keretek között folytatódik majd. Az oktatók között a színház jól ismert alkotói és színészei mellett színháztörténészek, kritikusok és elméletírók közreműködésére is számítanak.
 
A TÁP új bemutatókat is tart, középpontban a verssel: kortárs szerzők művei alapján az Add ide a rudadat, Dodó című darabot Fodor Annamária, Adorjáni Bálint és Czapkó Antal játssza Pelsőczy Réka rendezésében. Radnóti Miklós versei nyújtanak inspirációt Máthé Zsoltnak, aki egyben rendezője és egyik szereplője a Tajtékos ég és hagymaszag című produkciónak. Máthé mellett Balla Eszter bukkan fel a munkában.