A Nemzet Színészei - Fotókiállítás a WestEndben

Színpad

 Hegedűs D. Géza mond beszédet a kiállításmegnyitón
 
 
(MTI) - A tárlatot megnyitó Hegedűs D. Géza színművész, a MASZK Országos Színészegyesület elnöke felidézte: a Magyar Köztársaság 2000-ben alapította a Nemzet Színésze címet, melynek kitalálója és motorja az áprilisban elhunyt Schwajda György író, színházigazgató volt.
   
 

A Nemzet Színésze címet legfeljebb 12 "színészóriás" viselheti egyidejűleg - emlékeztetett Hegedűs D. Géza. Az elismerést az elmúlt tíz esztendőben 19 művész kapta meg.

   
Keleti Éva Prima Primissima-díjas fotóművész a Magyar Távirati Iroda felvételeiből összeállított kiállítás rendezőjeként mondott köszönetet a megnyitón személyesen is megjelenő Avar Istvánnak, Király Leventének, Máthé Erzsinek és Törőcsik Marinak az általuk nyújtott színházi élményekért, illetve a lehetőségért, hogy fotózhatta őket.
   
 

Mint Walch Ottó, a bevásárlóközpont marketing igazgatója kiemelte, a rendhagyó helyszínen megrendezett, egy hónapig látható fotókiállítás révén azok is "találkozhatnak" a Nemzet Színészeivel, akik nem tudnak eljutni a színházakba.

   
Walch Ottó a távirati irodának elmondta: a bevásárlóközpont a tavaly jórészt MTI-felvételekből megrendezett Kortalan divat, illetve A Nemzet Színészei című idei kiállítás után 2011-ben a WestEnd által meghirdetett Varázslatos Magyarország fotópályázat legjobb képeiből rendez tárlatot.