Nemzeti Színház - fenntartja javaslatát a bizottság

Színpad

(MTI) - A bizottság azért ült újra össze, mert tagjai két pályamunkát korábban hiányosan kaptak meg - olvasható az OKM hétfői közleményében.

 
Amint arról a minisztérium korábban beszámolt, a Nemzeti Színház Zrt. vezérigazgatói tisztségére meghirdetett pályázatra hat pályamunka érkezett, amelyek közül négy felelt meg a kiírás feltételeinek, tehát a szakmai bizottság csak ezekkel foglalkozhatott. A négy pályázat kötelező elemeit megkapták a bizottság tagjai, így elolvashatták a szakmai koncepciókat a színház feladatrendszeréről, a 2008/2009-es évadra vonatkozó részletes terveket, a feladatok végrehajtásának vezetési, gazdálkodási, PR- és marketing terveit.
 
Az OKM múlt pénteken azt közölte, hogy több pályázó esetében a bíráló bizottsági tagokhoz eljuttatott pályázati anyagból a sokszorosítás közben kimaradt néhány oldal. A hiba észlelését követően a tárca az e lapokkal kiegészített teljes pályázati anyagokat futárral eljuttatta valamennyi bizottsági taghoz.
A bizottság tagjai ezt követően, hétfő reggeli ülésükön döntöttek úgy, hogy nem változtatnak korábbi javaslatukon: változatlanul egy nevet javasolnak a miniszternek, mint az általuk legjobbnak tartott pályamunka szerzőjét. 
 
Hiller István a héten dönt a vezérigazgató személyéről. A tárca vezetője még pénteken, azonnali hatállyal vizsgálatot indított a minisztériumban a pályázati anyagok másolása közben elkövetett szakmai hiba okainak feltárására. "A vizsgálat során a munkát végző köztisztviselő elismerte felelősségét, ezt követően a miniszter fegyelmi büntetésben részesítette" - írta az OKM.