Pannon Várszínház: tizedik évad hat bemutatóval

Színpad

 Vándorfi László

(MTI) - Jókai Mór A kőszívű ember fiai című regényének új színpadi változatával kezdődik az évad, ez egy zenés darab, de nem musical. A bemutató júliusban lesz Jókai kedvelt városában, Balatonfüreden - mondta Vándorfi László, a színház igazgatója.

   
Kitért arra, hogy a mű még nyáron Veszprémben is színre kerül, és majd ősztől játsszák folyamatosan a kőszínházukban. Özvegy Baradlaynét vendégként Kubik Anna színművész alakítja, a darab próbái megkezdődtek.
   
Mint elhangzott, szintén ősszel kerül színre Carlo Goldoni Két úr szolgája című komédiája, valamint Fenyő Miklós és Tasnádi István Aranycsapat című darabja, amely "egy kis magyar foci és rock and roll történelem". A főszerepben Szacsvay László látható majd.
   
A Pannon Várszínház létrejöttének tizedik évfordulója előtt, 2011 elején mutatják be az Ének az esőben című amerikai filmmusicalt, majd tavasszal az Égi vándor című ősbemutató következik - mondta a színidirektor. Megjegyezte, hogy az utóbbi darab lényegében az Omega együttes három nagylemezére épül, és a legendás rockcsapat különleges dalait foglalja csokorba és szövi költői történetté.
   
Az évad végén a Mesterdetektív című klasszikus angol krimi kerül színre, ifjúsági és gyermekelőadásként Karinthy Frigyes Tanár úr, kérem! című darabját, valamint Heltai Jenő Szépek szépe című mesejátékát mutatják be. Vándorfi László hangsúlyozta: noha kis színház az övék, műsorkínálatuk a nagyokat közelíti, hiszen húsz előadás szerepel jelenleg is a repertoárjukon. Közlése szerint nagyon sok helyre hívják a társulatot, Veszprémen kívül fellépnek Balatonfüreden, Várpalotán, Ajkán, Székesfehérváron, Tatabányán, Komáromban, Pécsett és Budapesten és friss meghívásuk van Tokajba és Orosházára is.
   
Az igazgató kitért arra, hogy a 17 tagú társulathoz az új évadtól négy frissen végzett színész érkezik a Pesti Magyar Színház tanodájából: Bánfi Kata, Nagy Barbara, Kékesi Gábor és Radvánszky Szabolcs. Vándorfi László arról is beszélt, hogy a Pannon Várszínház idén 280 millió forintos költségvetéssel gazdálkodik, amelyből 112 milliót tesz ki az állami támogatás.