A Pécsi Harmadik Színház is megkezdte az évadot

Színpad

A Pécsi Harmadik Színház

(MTI) - A közönség az ősszel kezdődő új idényben tizenöt előadást láthat, amelyek között lesz tragikomédia, dráma, színjáték, vígjáték és mesejáték is. Az önkormányzat által alapított, saját társulattal nem rendelkező intézmény még egy bemutatót tervez: Egressy Zoltán Portugál című darabját viszik színre.

 
A vendégelőadások között lesz az Újvidéki Színház Federico García Lorca Bernarda Alba háza című drámája, a Sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház A csoda című produkciója, valamint a tatabányai Jászai Mari Színház és a Kamara Savaria közös előadása. Ők Tasnádi István Magyar a Holdon című vígjátékával szórakoztatják a közönséget. A teátrum a határon túli magyar színházak társulatainak fogadásával már az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) programjaira készül. Azt tervezik, hogy két év múlva megrendezik a Határon túli magyar színházak monodráma- és stúdiószínházi fesztiválját.
 
A fesztivál egy fokozatosan kiteljesedő program kiemelkedő eseménye, amelynek hosszú távú célja, hogy Pécs a határon túli magyar színházak állandó magyarországi játszóhelyévé, a Pécsi Harmadik Színház pedig honi "anyaszínházukká" váljon.