A Régimódi történettel kezdenek Veszprémben

Színpad

 Szabó Magda Régimódi történetével kezdenek Veszprémben

(MTI) - Veszprémben a 2009-2010-es évadban négy nagyszínházi bemutató lesz, illetve bérletes előadásként a Győri Nemzeti Színház társulata a Csárdáskirálynőt adja elő jövő tavasszal. Eperjes Károly elmondta, hogy a veszprémiek "cseredarabja" Győrben az Indul a bakterház előadás-sorozata lesz. A művészeti tanácsadó tájékoztatása szerint novemberben mutatják be Csiky Gergely Egy édes boldog pesti nyár című vígjátékát Fényes Szabolcs és Szenes Iván szerzeményeivel, Pozsgai Zsolt rendezésében. A darab egyik főszerepét vendégként Gáspár Sándor Kossuth-díjas színművész játssza. Decemberre tervezik Arthur Miller Pillantás a hídról című drámájának bemutatóját Guelmino Sándor rendezésében; a darab főszerepét Eperjes Károly játssza.

 
A 2010-es év első bemutatója Veszprémben egy német szerző, Carl Sternheim A bugyogó című vígjátéka lesz februárban; a "polgári vígjátékot" Valló Péter rendezi. A győri színház vendégjátéka áprilisban kezdődik - jegyezte meg Eperjes Károly.
 
Ismertetése szerint két gyermekelőadás is lesz az új évadban: októberben a Csizmás kandúr zenés mesejátékot, jövő év márciusában pedig a Benedek Elek meséi alapján összeállított A rózsát nevelő királykisasszonyt mutatják be, utóbbit Zsurzs Kati rendezésében.
 
A művészeti tanácsadó tájékoztatott arról, hogy októberben felavatják a teljesen felújított Latinovits Játékszínt, ahol országosan ismert színművészek önálló előadói estjeit láthatja majd a közönség, emellett másutt nagy sikerrel játszott kamaradarabokat is műsorra tűznek.
 
A veszprémi teátrumot az egy hónapja súlyos beteg Bujtor István igazgató távollétében Horváth Lászlóné gazdasági vezető és Eperjes Károly irányítja. A 28 tagú társulatban nincs változás; senki sem távozott a nyáron, és új színművész sem érkezett.