A Szabadkai Népszínház Magyar Társulata a József Attila Színházban

Színpad

2012 februárjában három estén át a József Attila Színházban vendégszerepel a Szabadkai Népszínház Magyar Társulata a határon túli színházakat bemutató sorozat következő részeként.

 
A Nobel-díjas boszniai író, költő, Ivo Andrić meséje ? Zalán Tibor színpadi átiratában ? ifjúsági musical formájában elevenedik meg február 6-án. Aska ki szeretne törni a birkák zárt közösségéből, és bárány létére balett-táncos akar lenni, de álmát csak a farkassal való találkozást követően valósíthatja meg. A farkas pedig Askának köszönhetően megismeri az élet szépségének és értelmének azt az aspektusát, amellyel a kis birka nélkül sohasem találkozhatott volna.
 
Egy létező világ fájdalmas szétesése humoros felhangokkal és szituációkkal. Egy mondatba sűrítve erről szól Csehov Cseresznyéskert című komédiája. A darab Csehov egyik legtöbbet játszott színpadi műve. Bérczes László rendezésében február 7-én látható.
 
?Bájos és félelmetes történet is egyben a szabadkai Nóra, hétköznapi mondanivalója a legijesztőbb: hány olyan házaspárt, élettársi kapcsolatban élőt ismerünk, akik évek óta nem beszéltek egyetlen tartalmas mondatot sem egymással? Biztos vagyok benne, hogy sokat. Mert 'szeretlek' és ?szeretlek? között áthidalhatatlan lehet a különbség? ? írta Török Arnold a Magyar Szóban a február 8-án játszott, Szekeres Csaba által színpadra vitt Nóráról.