A székesfehérvári püspökség és a Vörösmarty Színház közös adventi kiadványa

Színpad

(MTI) - A fiatalok az egyházmegye főpásztorának kalauzolásával a püspöki palota, a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum, a helyi székesegyház és szemináriumi templom, valamint a nyilvánosság elől elzárt egykori karmelita oratórium ismert és rejtett kincseit tekinthették meg - hangzott el a különleges adventi kiadvány megjelenését bejelentő keddi sajtótájékoztatón.
    Az Értékeink címet viselő, képes kötet mellé Az ajándék Te vagy címen egy DVD-t is megjelentet a teátrum és a püspökség. A lemezen a hét fiatal példaképeikkel - országos hírességekkel - való találkozásait örökítették meg.
    A rendhagyó tárlatvezetést megörökítő albumot és a DVD-t a szombaton a püspökség udvarán - immár ötödik alkalommal - megnyíló Adventi udvarban vásárolhatják meg az értékes karácsonyi ajándékot keresők. A bevételt a halmozottan hátrányos helyzetű, tehetséges fiatalok támogatására használják fel.
    Az Adventi udvarban kézműves és jótékonysági vásárral, gyermekműsorokkal várják december 13-ig szombaton és vasárnap, majd azt követően hétköznap délutánonként is az ünnepre készülőket - tájékoztatta az újságírókat Ugrits Tamás, a püspöki iroda igazgatója.
    Az Adventi udvar megnyitásának célja, hogy ne csak olcsó, de értékes ajándékokat találhassanak ott a betérők, és a karácsonyt megelőző forgatagból mintegy kiszakadva, csöndet, megnyugvást és imádságos békességet is - fogalmazott Spányi Antal megyéspüspök.