Színház a Szigeten

Színpad


spaceszinhaz_afelho_yangli_bytsd-6.jpg
Yang Li A Felhőben

Az Octopus Összművészeti Helyszín augusztus 13-án délután a Jövő Történeti Múzeumává alakul, ahová belépve a látogató 2060-ból tekinthet vissza a katasztrófa felé haladó, 2010-es emberiségre a holland-magyar Space Színház A Felhő című, angol nyelvű előadásában. A Szigeten korábban a Holland cunami című produkcióval fellépő csapat tagjainak (Ardai Petra, Yang Li és Luc van Loo) segítségével a közönség immár egy békés jövő szemszögéből szemlélheti a nehezen érthető múlttá lett jelent, és vállalkozhat újszerű túrára a skanzenben, azaz a külvilágban.

  
Augusztus 15-én este az Octopus Összművészeti Helyszín a Vígszínház társulatának ad otthont: Hegyi Barbara, Kovács Patrícia, Molnár Áron, Borbiczki Ferenc, Gyuriska János és Józan László a teátrumban 2010 decemberétől futó Túl a Maszat-hegyen című zenés kalandjátékból mutatnak be részleteket. A színészek mellett feltűnnek a szerzők: Presser Gábor zeneszerző és Varró Dani költő; a rendező: Néder Panni és a Vígszínházat igazgató Eszenyi Enikő is.
   
Minden nap este 10-kor bukkan fel a francia Malabar utcaszínházi és cirkuszművészeti társulat titokzatos hajója. Ahogy a Le Voyage des Aquareves című előadás 16 méteres, holdfényszínű bárkája lehorgonyoz, gólyalábasok, kaszkadőrök, akrobaták, zsonglőrök és pirotechnikusok teszik teljessé az utazás álomszerű képét. A társulat tagjaival napközben is találkozhat a Sziget-közönség: a Naprendszer legfontosabb égitestét megjelenítő NapŐrök, illetve a butaságot és maradiságot bíráló, éneklő rizsporos márkízok hol itt, hol ott bukkannak fel.