Tihanyi Szabadtéri Játékok a Bujtor-színpadon

Színpad

(MTI) - A programsorozat július 9-én este a veszprémi Petőfi Színház Kakukkfészek című előadásával, Bujtor István utolsó rendezésével kezdődik, amelyben a színész főszerepet is játszott barátjával, Eperjes Károllyal együtt.
   
Július 10-én az Indul a bakterház című vígjátékot mutatják be a veszprémi színház művészei, majd július 16-án a Csókol anyád című komédia kerül színre, főszerepben Vári Évával és Nagy Ervinnel. Másnap az érdeklődők a Sírpiknik című komédiát láthatják, amelyben főszerepet játszik Bánsági Ildikó, Margitai Ági és Gálffi László.
   

KarinthySzinhaz_ABermudaharomszogbotrany_01_karinthyszinhazMajorAttila.jpg
A Bermuda-háromszög botrány

A Tanár úr, kérem című darabot július 23-án játsszák Tihanyban Keres Emillel, Szacsvay Lászlóval és Nemcsák Károllyal a főbb szerepekben. Másnap mutatják be Bodrogi Gyula rendezésében A Bermuda-háromszög botrány című vígjátékot, amelyben olyan művészek játszanak főszerepet, mint Esztergályos Cecília, Voith Ági és Koltai Róbert. Július 24-én este a Remix című komédiában pedig Lehoczky Zsuzsa, Almási Éva és Zsurzs Kati  lép színpadra. Júliusban az utolsó bemutató - a Sing Sing Sing 2 - 31-én lesz Feke Pállal a főszerepben, a Petőfi Színház művészeinek előadásában.

   
Augusztus 6-án Republic-koncerttel folytatódik a programsorozat, majd másnap a Budapest Bár lép fel - az énekesek közül többek között Kiss Tiborral, Lovasi Andrással, Ruttkai Borival és Szalóki Ágival -, a formáció vendége Szakcsi Lakatos Béla lesz. Augusztus 13-án este mutatkozik be az ExperiDance Esszencia című - az elmúlt 9 év 5 egész estés produkciójából válogatást adó - koreográfiájával, másnap este pedig A néma levente című vígjáték kerül színre, Gregor Bernadett, Nyertes Zsuzsa és Koncz Gábor főszereplésével.
   
A Tihanyi Szabadtéri Játékokat augusztus 21-én este a Csak semmi szexet, kérem, angolok vagyunk című komédia zárja, amelyben fellép Hűvösvölgyi Ildikó, Benkő Péter és Mikó István.