Vendégségben Budapesten

Színpad

Október 26-án és 27-én a Székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház vendégjátékával folytatódik Budapest Fváros Önkormányzata és a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma közös rendezvénye, a Vendégségben Budapesten Határon túli magyar színházi estek sorozat.

A fiatal, de máris egyéni arcéllel rendelkez mhely 26-án Forgách András Vásott kölykök cím Cocteau-adaptációját adja el. A sajátos világú eladásért a színház fiatal igazgatója, Szabó K. István a legjobb rendezés díját kapta a marosvásárhelyi TOPFEST színházi találkozón.

27-én tekinthet meg a Vendégségben Budapesten sorozat szi félévének másik Csehov-eladása, ám az Újvidéki Színház Fodor Tamás által rendezett fanyar bohózatával szemben melyet október elején láthatott a budapesti közönség inkább szimbólumokban gazdag látomásnak tnik Sorin Militaru híressé vált Sirály-rendezése. Nyina alakjának megformálásáért Szalma Hajnalka nem csupán az egyik legfontosabb román szakmai elismerésben részesült (a legjobb pályakezd színésznek járó UNITER-díj), hanem a kisvárdai fesztiválon elnyerte a Teplánszky-díjat is.

Az eladások este 7 órakor kezddnek a Thália Színházban.