A veszprémi Petőfi Színház a Koldusoperával indítja az évadot

Színpad

 
(MTI) - Oberfrank Pál, a színház igazgatója elmondta, hogy Brecht zenés darabját Szinetár Miklós rendezi, bemutatója szeptember 16-án lesz.
    
Az új színházi szezon második bemutatója október 28-án Jane Austin Értelem és érzelem című színműve lesz, amelyet Valló Péter rendez. Még ebben az évben mutatják be - december 9-én - Goldoni: Chioggiai csetepaté című komédiáját, Kéri Kitty rendezésében. 
    
A 2012-es év első bemutatója (február 10-én) Kálmán Imre Marica grófnő című nagyoperettje lesz, amelyet Méhes László rendez. Oberfrank Pál megjegyezte: ezután vendégszerepel Veszprémben a székesfehérvári Vörösmarty Színház a Kabaré című musicallel. A veszprémi társulat viszont az Anna Karenina musical-operettel és a Csókos asszony című operettel lép fel Fejér megye székhelyén.
    
Előbemutatóként kerül színre 2012 áprilisában Gorkij Éjjeli menedékhely című drámája; a darabbal kapcsolatos érdekesség, hogy Eperjes Károly színművész, a színház művészeti tanácsadója állítja színpadra, aki első alkalommal rendez Veszprémben. 
    
Eperjes Károly elmondta: szeretett volna egy darabot íratni a kolontári iszaptragédiáról, beszélt is több íróval, de különböző okok miatt egyik sem tudta vállalni. Mint mondta: ezért esett a választása az Éjjeli menedékhelyre, mert az egy "klasszikus, minőségi darab", s úgy gondolja, hogy érvényes mondanivalója van a kolontári helyzetre is. "Ennek tükrében szeretném megrendezni" - jegyezte meg. 
    
Oberfrank Pál tájékoztatott arról is, hogy ifjúsági és gyermekelőadásként kerül színre idén szeptemberben, illetőleg decemberben Ottlik Géza Iskola a határon című színműve és Máté P. Gábor-Szili Péter Szerenád című mesejátéka. Kitért arra is, hogy a Latinovits-Bujtor Játékszínben öt előadásra készülnek az új évadban, de három vendégszínházi előadás is lesz.
    
Az igazgató úgy értékelte, hogy a színház előadásait elfogadja és méltányolja a közönség, külön örvendetes az, hogy a bérletesek száma a mostani évad alatt kétezerrel emelkedett. Jelenleg 15 600 bérletes nézője van a Petőfi Színháznak - jegyezte meg, hozzátéve: a bérletek árát az új évadban nem emelik. Oberfrank Pál szerint a nézőszám is hatezerrel emelkedett, s az évad végére eléri a 96 ezret. Sőt, a nyári játékokkal együtt meghaladja majd a 100 ezret is.