Vidor Fesztivál Nyíregyházán

Színpad

(MTI) - A színházi versenyprogram szeptember 3-tól 9-ig tart, a nagyszínpadon napi egy, a kamaraszínpadon pedig napi két előadást láthatnak az érdeklődők - közölte Tasnádi Csaba, a szervező helyi Móricz Zsigmond Színház vezetője pénteki sajtótájékoztatóján.

Kiemelte: a fellépők között lesz a kaposvári, a miskolci, a székesfehérvári, valamint a budapesti Madách, Radnóti, József Attila, Katona József, az Új-, a Bárka-, a Magyar-, és a Merlin Színház, a Vidám Színpad, illetve a Stúdió K.

A legnépszerűbb magyar művészek közül - a teljesség igénye nélkül - látható lesz a fesztiválon Bodrogi Gyula, Koltai Róbert, Gálvölgyi János, Sztankay István, Hegedüs D. Géza, Tordai Teri, Csomós Mari, Bánsági Ildikó, Béres Ilona, Iglódi István, Moór Marianna, Eperjes Károly, Epres Attila és Csonka András is - mondta Tasnádi Csaba.

Hangsúlyozta, hogy a seregszemle idején egésznapos program várja az érdeklődőket Nyíregyházán: utcai kavalkádon bohócok, zsonglőrök, portrérajzolók, élő szobrok és zenekarok szórakoztatják a közönséget.

A város főterén, a Kossuth téren naponta két ingyenes koncertet rendeznek, s a fellépők között lesz a világhírű kubai Company Segundo Orchestra, a francia La Familia, a marokkói Maurice El Médioni és a szerb-montenegrói Goran Bragovic is.

A téren ingyenes filmvetítéseket is tartanak, a legújabb magyar alkotások közül látható lesz a Csudafilm, a Világszám, az Argo, a Tamara, a Le a fejjel!, és a Kész cirkusz című mozidarab.

A Nyíregyházához tartozó Sóstógyógyfürdő vendégei sem maradnak program nélkül, az ottani Barbizon Színpadon minden éjféltől rendeznek előadói estet neves művészek közreműködésével.

A megye további 15 településén szintén lesznek előadások, főként gyermekeknek, és zártkörű rendezvényt is tartanak, így például a nyíregyházi börtönben, a nagykállói pszichiátriai szakkórházban, vagy a mátészalkai gyermekotthonban.

Az igazgató beszámolója szerint a színházi programokra a jegyeket hétfőn kezdik árusítani, s mivel a belépők a korábbi években egy nap alatt rendre elfogytak, most maximálják a váltható tiketteket.

"Jegyárat nem akarunk emelni, mert akkor csak egy bizonyos réteg látogatná az előadásokat, amit nem szeretnénk, hiszen a nevetés joga mindenkié" - tette hozzá Tasnádi Csaba.