Vitéz László Kabóciádéban is az ördögöt püföli

Színpad


kemenyhenrikDBELO20080129003.jpg
Vitéz László

Számtalan színvonalas bábelőadást láthat majd a tisztelt nagyérdemű. Igazi kuriózum is akad, hiszen ellátogat a városba a híres-neves Vitéz László, a világot is megjárt Kemény Henrik, aki mint vásári mutatványos immár 77 éve játszik kedves bábjaival. Érkezik előadás Kolozsvárról is, és a IV. Országos Gyermekszínházi Szemle fődíjas produkciója a Tintaló Társulás Nem akarok többé boszorkány lenni című darabja is megtekinthető. Aki pedig szívesen táncra perdülne, annak a Kolomps Együttes húzza a talpalávalót. 

 
Mindenképpen érdemes ellátogatni a fesztivál ideje alatt nyitva tartó kiállításokra is: Bartal Kiss Rita Blattner-díjas művésznő bábjai és díszletei a Megyei Közművelődési Intézet kiállító termében csalnak mosolyt az érdeklődők arcára, a Kabóca Bábszínház hagyományos gyermekrajzpályázatának díjnyertes alkotásai pedig a Városháza aulájában kapnak helyet.
 
A bábelőadásokon és kiállításokon túl persze lesz megint játéktér, ahol a régi kedvencek mellett néhány újdonság is helyet kap. A szervezők meghívtak jó néhány kézműves mestert is, aki portékáit nemcsak árulni fogják, hanem kézművesbemutatót is tartanak, így közelebbről is megismerkedhetünk például a kovácsolás, a nemezelés, a batikolás, a gipszfestés vagy a kosárfonás művészetével, a gyékény, csuhé és szalma tárgyak készítésének csínjával-bínjával.