Seregi_Zoltan
Seregi Zoltán igazgató az évadismertető sajtótájékoztatón
Fotó: Ignácz Bence

A felnőtteknek szóló nagyszínpadi bemutatók sorát Molnár Ferenc Liliom című darabja nyitja Köllő Miklós rendezésében, majd Gyárfás Miklós Tanulmány a nőkről című zenés vígjátéka következik az 1960-as évek slágereivel, Halasi Imre színrevitelében. Csiszár Imre rendezi Krúdy Gyulától A vörös postakocsit, utolsó nagyszínpadi premierként pedig Koltay Gergely, Szűts István és a Kormorán együttes produkcióját, A Megfeszített című rockoperát mutatják be Koltay Gábor rendezésében.

A kamaraszínházban láthatja a közönség az új évadban Vass Albert Tizenhárom almafa című regényének színpadi változatát. Az ősbemutatót a színház művésze, Tege Antal rendezi. Szintén kamaraszínházi bemutató lesz Heltai Jenő Tündérlaki lányok című vígjátéka Kiss József rendezésében.

Alul_semmi
Még ebben az évadban, május 17-én mutatják be
az Alul semmi című előadást Tege Antal rendezésében

A békéscsabai színház gazdag ifjúsági-, mese- és diákbérlet-programmal várja a közönséget. Az új évadban először Udo Herbster és Gulyás Levente Sárkány a szekrényben című zenés mesejátékát, majd Várkonyi Mátyás és Béres Attila Egri Csillagok című történelmi musicaljét, valamint Szabó Attila és Lovas Gábor Holló Jankó című mese-táncjátékát nézhetik meg a fiatalok. Az utóbbit ifj. Mlinár Pál, a Balassi Táncegyüttes vezetője rendezi. Az ifjúsági évadot a Rigócsőr királyfiból készült mesemusicallel zárják.

Folytatják a tavaly megkezdett gyakorlatot, vagyis ismét lesz több stúdiószínházi bemutató is. A színház művésze, Tarsoly Krisztina fogja rendezni A két összeillő ember című zenés játékot, amely Domján Edit és Szécsi Pál szerelméről szól.

Bemutatják Muray Schisgal Szerelem, ó! című darabját is Katkó Ferenc rendezésében, de színre kerül a Madárka című színdarab is. Bemutatják a C?est la vie ? Ilyen az élet című zenés parfét, de műsoron lesz a Szív hídjai is.

Forrás: Békéscsabai Jókai Színház
Nyitókép: az Alul semmi olvasópróbája