Az École de Paris kiemelkedő tagjai közül Miklós Gusztáv, Csáky József, Beöthy István, Anton Prinner, Sylvester Katalin, Victor Román és Szabó László alkotásai láthatók egészen az 1930-as évektől.

A fa és bronz technikával készült alkotások jellemzően a 20. század eleji avantgárd irányzatok, főleg a szürrealizmus, a kubizmus, majd később az art deco és az absztrakt stílus jegyeit hordozzák magukban.

A Falk Miksa utcai galériában a hazai közönség most először találkozhat ezekkel az egyedülálló szobrokkal, amelyek közül jó néhányat már többször is kiállítottak olyan neves nemzetközi múzeumokban, mint például a párizsi Pompidou-központ, a Rodin Múzeum, a Musée National d’ Art Moderne vagy a New York-i Metropolitan Múzeum.

Ez a hiánypótló kiállítás egyben utat is nyit a fent említett alkotók művei számára, hogy végre elfoglalják méltó helyüket a magyar művészettörténetben is.

A kiállítás ingyenesen látogatható július 30-ig. A tárlat megtekintéséhez a kmfagallery@gmail.com e-mail-címre várják a regisztrációt.

Fotó: Kálmán Makláry Fine Arts