A Rave című előadást a MU Színház és az Atelier 21220 koprodukciójában mutatták be Cserepes Gyula kortárstáncos koreográfiájában tavaly októberben. Két kisképzős és egy MOMÉ s-hallgató fotósorozatokat készített az előadásról. Ezt láthatjuk június 10-től online kiállításon.

A Rave című kortárstánc-előadás egy olyan színpadi rituálé, melynek során a lélek és a szellem egyenrangú párbeszéde a test nyelvén közvetítődik. Az előadók átszellemülése által a közönség is részesülhet a révület ősi élményéből. Kóstolót kaphat abból, hogy a szürke hétköznapokon túl egyensúly uralkodik a világban. Ennek a harmóniának a megélésére tesz kísérletet a három táncos, mint három sámán, a nézők felé érzékenységet, harmóniát, békét közvetítve. 

A RAVE – a fotókiállítás anyaga az Atelier 21220 alkotóműhely 2019 őszén elindított alkotóprogramján, fotós szakmai gyakorlatán készült művekből válogatva mutatja be három alkotó, Migléczi Hanna és Czeglédi Mátyás, a Kisképző Képző- és Iparművészeti Szakgimnázium és Kollégium tanulóinak, valamint Simon Iringó, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem fotográfia szakos hallgatójának munkásságát.

Az analóg, organikus és digitális kompozíciójú válogatott anyagok a légiesség tematikáját járják körbe: a kiállítás nemcsak a RAVE alkotófolyamatának dokumentációja, a kreáció formálódásának és fejlődésének rögzített képei, hanem önálló műalkotások is: karakterekkel, történetekkel, érzelmekkel, dinamikával, megélt és láttatott pillanatokkal. 

Az eredetileg kiállítótérbe tervezett tárlat a járványveszély okozta helyzet miatt online kiállításként tekinthető meg június 10-én, szerdán este 19 órától az Atelier 21220 Facebook-oldalán.

A digitális kiállítás ezen a linken érhető el.

Fotó: Migléczi Hanna, Czeglédi Mátyás, Simon Iringó