A Magyar Nemzeti Balett Színei

Színpad

Aleszja Popova és Cserta József

A kétrészes esten a Magyar Nemzeti Balett sztárjainak előadásában külföldi és hazai, modern és klasszikus stílusú koncertszámok váltják egymást, mindezeket ifjú magyar koreográfusok, Kerényi Miklós Dávid, Lukács András, Andrea Merlo és Venekei Marianna kompozíciói egészítik ki.

Az eddigi tapasztalatok alapján a közönség mindig nagy érdeklődéssel kísérte a Művészetek Palotájában megrendezett balett-műsorokat. A szervezők remélik, hogy a gálaestekhez hasonló, különböző műsorszámokból összeállított est hagyományt teremt, és Magyarország első számú balett-együttese a meglévőkön kívül új rajongókra is szert tesz. Szeretnék, ha a műsoroban fiatal művészpalánták is lehetőséget kaphatnának, hogy minél több gyakorlatra és színpadi rutinra tegyenek szert. A Magyar Táncművészeti Főiskola ígéretesnek tűnő növendékei is fellépnek, akik jelentős eredményeket értek el neves nemzetközi balett-versenyeken.

Közreműködnek a Magyar Nemzeti Balett vezető szólistái: Aleszja Popova, Volf Katalin, Anna Tsygankova, Radina Dace, Keveházi Krisztina, Bajári Levente, Cserta József, Apáti Bence, Oláh Zoltán, Solti Csaba, Kerényi Miklós Dávid, Komarov Alexander, Pap Adrienn és Szegő András is.

(2007. május 7. és június 22., 19:00 Művészetek Palotája - Fesztivál Színház (Budapest) - A Magyar Nemzeti Balett színei - klasszikustól a modernig; km.: a Magyar Nemzeti Balett vezető szólistái)