Magyar Táncfesztivál június végén Győrött

Színpad

(MTI) - A rendezvény nemzetközi gálával nyílik: osztrák és szlovák táncosok lesznek a külföldi fellépők, rajtuk kívül bemutatkozik Európa Kulturális Fővárosából a Pécsi Balett és táncolnak a házigazda győriek is.
 

lelektanc_bozsikyvettetarsulat_D__OB20090929044.jpg
Bozsik Yvette Tásrulat: Lélektánc

A táncfesztivál további fellépői között lesz a Honvéd Táncszínház, a Bozsik Yvette Társulat, a Közép-Európa Táncszínház, az ExperiDance - Román Sándor Tánctársulata, a Duna Művészegyüttes, a Magyar Állami Népi Együttes és a Budapest Táncszínház. A produkciók a tánc megannyi műfaját viszik el Győrbe a kortárs balettől a néptáncon át a rock and rollig és a hip-hopig.

   
A fesztivál szervezői arra kérik a közönséget, hogy kapcsolódjon be a táncba, erre a szabadtéri előadásokon lesz alkalom.
   
Újdonság, hogy tizenkét órán át tartó Standupanddance programot is terveznek a szervezők különleges helyszínen, a színháznál lévő mélygarázsban. A "táncgarázsban" szabad pálya nyílna rövid bemutatkozásra együttesek, hobbi tánccsoportok számára is. Az ország bármely szegletéből bárki részt vehet a táncmaratonban: a mélygarázs bérlői egy napra átadják autóik helyét a táncosoknak.
   
Szakmai fórumok is lesznek a fesztiválon; a kerekasztal-beszélgetéseken szó lesz a hazai befogadó színházakról, továbbá a táncfilm, a tánckritika és a televízió kapcsolatának németországi tapasztalatairól, illetve az amerikai táncéletről.