Egyre bizonytalanabb, mikor és milyen formában fog megvalósulni a The Movie Critic.

Volt egyszer egy Hollywood AFP.jpg
Quentin Tarantino és Brad Pitt a Volt egyszer egy... Hollywood című film forgatásán. Fotó: Andrew Cooper / Sony Pictures Entertainment - Heyday Films - Visiona Romantic / Collection ChristopheL via AFP

Quentin Tarantino egy utolsó nagy dobással, a The Movie Critic (A filmkritikus) című filmmel szeretett volna elköszönni a rendezéstől, és az eddigi tervek alapján idén el is kezdődött volna a forgatás – számol be róla a 24.hu. Ám a The Hollywood Reporter értesülései szerint az amerikai független film mestere szép lassan kihátrálni látszik a projektből.

A film 1977-ben Kaliforniában játszódott volna, a főszerepben egy cinikus filmkritikussal, akinek írásaival a rendező korábban rendszeresen foglalkozott. A cselekmény idővel módosult – például a Volt egyszer egy… Hollywood kaszkadőre, a Brad Pitt által megformált Cliff Booth is bekerült a történetbe.

Az elmúlt hetekben Tarantino távolodni látszik a filmtől, így valószínűleg a tervezett augusztusi forgatási nap sem fog megvalósulni, ami feltétele lett volna Kalifornia 20,5 millió dolláros, azaz 7,5 milliárd forintos támogatásának, ez adó-visszatérítés formájában valósult volna meg. A projekttel kapcsolatban ezenkívül még egy stúdió neve sem merült fel, kérdésessé téve, pontosan mikor és milyen keretek között fog elkészülni a film.

Tarantino legjobb filmjeleneteit itt rangsoroljuk.